Παρασκευή 7 Δεκεμβρίου 2012

Με λαμπρότητα εορτάσθηκε ο Άγιος Νικόλαος στα Νησιά μας.



Με λαμπρότητα εορτάσθηκε ο Άγιος Νικόλαος στη Σάμο Ικαρία και Φούρνους. Παρά την καταρακτώδη βροχή πλήθος νησιωτών προσήλθαν στους 25 Ιερούς Ναούς μικρούς και μεγάλους του Αγίου Νικολάου του προστάτου των ναυτικών μας στα Νησιά μας για να εναποθέσουν έμπροσθεν της Ιεράς εικόνος του, τις προσευχές, τις δεήσεις, τις παρακλήσεις και τις ευχαριστίες τους.
Ο Σεβασμιώτατος ποιμενάρχης μας χοροστάτησε και μίλησε στον εσπερινό του Ιερού Ναού Αγίου Νικολάου Παλαιού Καρλοβάσου και στον Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου Όρμου Καρλοβασίων. Το πρωί χοροστάτησε Λειτούργησε και ομίλησε  στον Μητροπολιτικό Ναό Βαθέος Σάμου και μεταξύ των άλλων τόνισε : « ο Άγιος Νικόλαος είναι ο Άγιος των καρδιών μας είναι ο Άγιος των νησιωτών είναι ο προστάτης των ναυτικών μας όλων όσων πλέουν στα πελάγη των θαλασσών αλλά είναι και προστάτης όλων μας που πλέουμε στα πελάγη της ζωής που σήμερα περισσότερο από κάθε άλλη εποχή και κυρίως στις δύσκολες ώρες που ζούμε είναι τρικυμιώδη». Ο Άγιος  Νικόλαος αποτελεί « όρμον γαληνότατο εν ώ καταφεύγοντες οι τρικυμίαι του βίου περιστατούμενοι σώζονται» . Επίσης προέστη της δοξολογίας παρουσία των πολιτικών και στρατιωτικών Αρχών του Νησιού.






Τέλος ο  διοικητής του Ναυτικού Κλιμακίου εξεφώνησε τον πανηγυρικό της ημέρας και επακολούθησε μικρή δεξίωση στο πνευματικό κέντρο του Μητροπολιτικού μας Ναού.