Παρασκευή 30 Δεκεμβρίου 2011

«Να είστε σίγουροι όσοι εμπιστεύονται τα παιδιά τους στην Εκκλησία κάνουν κατάθεση στην τράπεζα της ζωής και οι τόκοι θα εισπραχθούν με την ενηλικίωση των παιδιών καθώς θα έχουν αποκτήσει όλα εκείνα τα εφόδια που λείπουν στις μέρες μας ,δηλαδή αξίες και ιδανικά».

Mε μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η εορταστική εκδήλωση των κατηχητικών και ενοριακών συνάξεων της Ιεράς Μητροπόλεως μας. Πλήθος κόσμου απόλαυσε τα εορταστικά, παραδοσιακά κάλαντα καθώς και τα θεατρικά δρώμενα από τα παιδιά των κατηχητικών πού με την εκφραστικότητα που τα διακατέχει έδωσαν τα δικά τους μηνύματα και συνθήματα για αυτές τις άγιες και εορταστικές ημέρες.
 Στην αντιφώνησή του ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας τόνισε την ανάγκη  ιδιαίτερα στις μέρες μας να εμπιστευθούμε την εκκλησία και το Χριστό γιατί η διδασκαλία του ήταν και παραμένει αναλλοίωτη στους αιώνες. Πρέπει να στηρίξουμε τις ελπίδες μας και την απαντοχή μας στο Θεό γιατί είναι ο μοναδικός που ποτέ δεν εγκατέλειψε το πιο αγαπημένο του δημιούργημα. Προέτρεψε  να επιτρέψουμε στις καρδιές μας φέτος να γεννηθεί ο Χριστός με την μυστηριακή και λατρευτική ζωή της εκκλησίας μας.
Απευθυνόμενος ιδιαίτερα στους γονείς τους προέτρεψε να εμπιστεύονται  τα παιδιά τους στην Εκκλησία τονίζοντας χαρακτηριστικά: «Να είστε σίγουροι όσοι εμπιστεύονται τα παιδιά τους στην Εκκλησία κάνουν κατάθεση στην τράπεζα της ζωής και οι τόκοι θα εισπραχθούν με την ενηλικίωση των παιδιών καθώς θα έχουν αποκτήσει όλα εκείνα τα εφόδια που λείπουν στις μέρες μας ,δηλαδή αξίες και ιδανικά».