Δευτέρα, 5 Μαρτίου 2012

Κυριακή της Ορθοδοξίας στην Ιερά Μητρόπολη μας


Με λαμπρότητα εορτάστηκε η  Κυριακή της Ορθοδοξίας  στη Σάμο.
Μετά την πανηγυρική  Θεία Λειτουργία στον Ιερό Μητρολιτικό Ναό  Κοιμήσεως Θεοτόκου που Ιερούργησε ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας κ.κ Ευσέβιος παρουσία όλων των Αρχών του Νησιού  έγινε η λιτάνευσις των Ιερών Εικόνων από ενορία σε ενορία για να ενωθούν εν συνεχεία και οι τρείς ενορίες της πόλεως  (κοιμήσεως Θεοτόκου ,Αγίας Ματρώνης και Αγίου Ιωάννου Χρυσοστόμου), στην πλατεία Δημαρχείου όπου επί εξέδρας ο Σεβασμιώτατος ποιμενάρχης μας ανέγνωσε το Συνοδικό και όλοι απήγγειλαν το σύμβολο της Πίστεώς μας.

Ο Μητροπολίτης μας μεταξύ άλλων στην ομιλία του κατέληξε «η Ελληνορθοδοξία μας είναι ο πολύτιμος θησαυρός μας ,είναι ο μυστικός μας πλούτος, είναι η ατίμητη προίκα μας. Σήμερα χρειαζόμαστε ν; συσπειρωθούμε στην Ορθοδοξία μας ως τρόπος ζωής και να ισχυροποιήσουμε τα ερείσματα της Πίστεώς, της ενότητα και της συνοχής μας.
Η Ορθόδοξη Εκκλησία αποτελεί την μόνη ελπίδα συσπειρώσεως ,ενώσεως και ομοψυχίας όλων».Εντυπωσιακή ήταν η παρουσία Νέων που την στιγμή που εψάλλετο το «Τις Θεός Μέγας» ύψωσαν τις Ιερές Εικόνες και τα Λάβαρα και ομολόγησαν με αυτόν  τον τρόπο την δύναμη της πίστεως προς την Ορθόδοξη Εκκλησία μας .