Παρασκευή, 22 Ιουνίου 2012

Τα ονομαστήρια του Μητροπολίτου μας.


Σεβασμιώτατος Σάμου Ευσέβιος «Ανάγκη στην σημερινή κατάσταση της κοινωνίας μας να επανεύρουμε όλα εκείνα που οριοθέτησαν την ραχοκοκαλιά της Ελληνορθόδοξης πορείας μας, την προσήλωσή μας στην αλήθεια του Χριστού».
Με ιδιαίτερη λαμπρότητα και μεγαλοπρέπεια εορτάσθηκε η μνήμη του Αγίου ιερομάρτυρος Ευσεβίου, επισκόπου Σαμοσάτων, ημέρας κατά την οποία άγει και τα ονομαστήριά του ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας κ. Ευσέβιος.
Την παραμονή της εορτής, Πέμπτη 21 Ιουνίου, τελέσθηκε Μέγας πανηγυρικός Αρχιερατικός Εσπερινός, στο παρεκκλήσιο του Αγίου Ευσεβίου στο Καρλόβασι, με την συμμετοχή πλήθους πιστών οι οποίοι προσήλθαν να ευχηθούν στον Σεβασμιώτατο Ποιμενάρχη μας, ο οποίος προέστη του πανηγυρικού Εσπερινού περιστοιχιζόμενος από πλειάδα κληρικών τόσο της Μητροπόλεώς μας όσο και επισκεπτών από την Αθήνα και τον Πειραιά. Τον Θείο λόγο εκήρυξε ο Πανοσιολ. Αρχιμανδρίτης Αλέξιος Ιστρατόγλου, στρατιωτικός ιεροκήρυκας ενώ έψαλλε πολυμελής χορωδία ιεροψαλτών υπό την διεύθυνση του Διευθυντού της Σχολής Βυζαντινής Μουσικής της Μητροπόλεώς μας, κ. Γεωργίου Αγγελινάρα. Παρευρέθησαν εκπρόσωποι των πολιτικών και στρατιωτικών αρχών του Νομού μας.
Την κυριώνυμο ημέρα της εορτής τελέσθηκε στον Ιερό Ναό Αγίου Σπυρίδωνος Βαθέως, πανηγυρική Θεία Λειτουργία ιερουργούντος του Σεβασμιωτάτου Ποιμενάρχου μας κ. Ευσεβίου, πλαισιουμένου, από πλειάδα ιερέων και την συμμετοχή πλήθους πιστών. Τον Θείο λόγο κήρυξε ο Πανοσιολ. Αρχιμανδρίτης Πολύκαρπος Μπόγρης, Συνοδικός Γραμματέας, ενώ στο τέλος της Θείας Λειτουργίας ο Σεβασμιώτατος ευχαρίστησε τον κλήρο και τον λαό για την παρουσία του και ευχήθηκε να ζούμε την σώζουσα αλήθεια του Χριστού την οποία υπηρέτησε και αφιερώθηκε ο Άγιος Ευσεβιος. Επίσης τόνισε την ανάγκη στην σημερινή κατάσταση της κοινωνίας μας να επανεύρουμε όλα εκείνα που οριοθέτησαν την ραχοκοκαλιά της Ελληνορθόδοξης πορείας μας, την προσήλωσή μας στην αλήθεια του Χριστού.