Τετάρτη 1 Αυγούστου 2012

Κυριακή των Αποδήμων.


Η Ιερά Μητρόπολίς μας από ετών έχει αφιερώσει παράλληλα με την εορτή των Σαμίων Αγίων αυτήν την Κυριακή και στους αποδήμους Σαμίους.
Πλήθος αποδήμων αδελφών από Αθήνα, Θεσσαλονίκη , Αυστραλία, Αμερική, Καναδά, που παραθερίζουν στο Νησί μας με τους συγγενείς και φίλους τους εόρτασαν την «Κυριακή των Αποδήμων» και παρακολούθησαν την Θεία Λειτουργία στον Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Νικολάου Βαθέος και στην συνέχεια το Ιερό Μνημόσυνο υπέρ των ψυχών των απανταχού της γής αποδήμων Σαμίων.

Ακολούθησε δεξίωση στο νέο Πνευματικό και Πολιτιστικό της Ιεράς Μητροπόλεώς μας όπου ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας τους καλωσόρισε και τους συνεχάρη για τις προόδους τους και για  την παρουσία τους που ζωντανεύει τα χωριά μας και μας ενδυναμώνει. Τους ενημέρωσε δια το πνευματικό, πολιτιστικό και κυρίως φιλανθρωπικό έργο της τοπικής μας Εκκλησίας και τόνισε ότι « η σημερινή Σύναξη που συγκροτείται και οργανώνεται με κέντρο τον Επίσκοπο, την Αγία Τράπεζα και τα Ιερά Λείψανα των Αγίων μας σφυρηλατεί την ενότητα της τοπικής Εκκλησίας που στις μέρες μας είναι πολύτιμη για το μέλλον του Νησιού μας».