Τρίτη, 13 Αυγούστου 2013

Η ΛΗΞΗ ΤΩΝ ΚΑΤΑΣΚΗΝΩΣΕΩΝ ΤΗΣ ΙΕΡΑΣ ΜΗΤΡΟΠΟΛΕΩΣ ΜΑΣ.


Με επιτυχία λειτούργησαν και το φετινό καλοκαίρι οι κατασκηνώσεις της Ιεράς Μητροπόλεως μας Σάμου και Ικαρίας στις εγκαταστάσεις της Ζωοδόχου Πηγής Κότσικα. Η γραφική περιοχή του Κότσικα από 1η Ιουλίου έως 31 Ιουλίου, πλημμύρισε από τις παιδικές και νεανικές φωνές, από τον ενθουσιασμό και τη ζωντάνια των παιδιών και των νέων των ακριτικών μας νησιών.
Υπό την σκέπη της Παναγίας μας και την ανύστακτη φροντίδα του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου μας κ.κ Ευσεβίου, πάνω από 350 κατασκηνωτές και 40 στελέχη, που διακόνησαν με ενθουσιασμό και ανιδιοτέλεια στις τέσσερις κατασκηνωτικές περιόδους, έζησαν την χαρά των καλοκαιρινών διακοπών με μια ποικιλία ψυχαγωγίας και πνευματικών δραστηριοτήτων. Κάθε ημέρα της Κατασκήνωσης αποτέλεσε για όλους όσοι συμμετείχαν, μια ανεπανάληπτη εμπειρία και ευκαιρία για βαθύτερη βίωση της εκκλησιαστικής ζωής.
Ο Μητροπολίτης μας κ.κ Ευσέβιος επισκέφθηκε την Κατασκήνωση και κατά την διάρκεια των τεσσάρων κατασκηνωτικών περιόδων, τέλεσε τους Αγιασμούς, παρακολούθησε τις εορτές λήξεως των περιόδων, ομίλησε πνευματικά στους κατασκηνωτές και ευχαρίστησε τους Αρχηγούς, τα Στελέχη και όσους διακόνησαν στην Κατασκήνωση για την ανιδιοτελή προσφορά τους καθώς και τους γονείς που εμπιστεύονται τα παιδιά τους στην μέριμνα της Τοπικής Εκκλησίας.