Δευτέρα 7 Ιουλίου 2014

Λήξις Σχολής Εκκλησιαστικής Βυζαντινής Μουσικής της Ιεράς Μητροπόλεώς μας.


Με την ευκαιρία της λήξεως της Σχολής Βυζαντινής Εκκλησιαστικής Μουσικής της Ιεράς Μητροπόλεως Σάμου Ικαρίας και Κορσεών  πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα διαλέξεων του Δημοτικού Μεγάρου Καρλοβασίων πανηγυρική εκδήλωση.
Οι μαθητές της Σχολής υπό την καθοδήγηση των διδασκόντων απέδωσαν βυζαντινούς ύμνους και δημοτικά τραγούδια από την Κρήτη, τη Δωδεκάνησο, την Προποντίδα και τη Βιθυνία. Το πρόγραμμα παρουσίασε με φιλολογικά και μουσικολογικά σχόλια ο Φιλόλογος και Πρωτοψάλτης κ. Κωνσταντίνος Γιαννούτσος.
Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας κ.κ Ευσέβιος, αφού ευχαρίστησε τον Διευθυντή της Σχολής κ. Γεώργιο Αγγελινάρα Καθηγητή, Πρωτοψάλτη και
Μαΐστορα, τους διδάσκοντες και συνεχάρη  τους μαθητές για το ζήλο τους και τις επιδόσεις τους απένειμε τους τίτλους Φοιτήσεως και προόδου ευχόμενος δύναμη στους διδάσκοντες και καλή φώτιση και πρόοδο στους μαθητές.
Κατά το τρέχον διδακτικό έτος 2013 -2014 στη Σχολή Εκκλησιαστικής και Βυζαντινής Μουσικής της Ιεράς Μητροπόλεώς μας φοίτησαν συνολικά τριάντα τρείς μαθητές, από τους οποίους δέκα τέσσερις στην προκαταρκτική τάξη και δέκα εννέα στις άλλες τάξεις κατανεμημένοι ανάλογα με τις επιδόσεις τους και την κατάρτισή τους.