Πέμπτη 23 Αυγούστου 2012

H απόδοσις της Εορτής της Κοιμήσεως της Θεοτόκου στην ιστορική Ιερά Μονή Μεγάλης Παναγίας.

Με ξεχωριστή λαμπρότητα εορτάσθηκε η απόδοσις της Εορτής της Κοιμήσεως της Θεοτόκου στην Ιερά Μονή Μεγάλης Παναγίας ή  « των πέντε σπιτιών »(1586). Τελέσθηκε Πανηγυρικός Εσπερινός Χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Ποιμενάρχου μα κ.κ Ευσεβίου, ο οποίος και ομίλησε καταλλήλως . εψάλλησαν τα εγκώμια του Επιταφίου της Παναγίας. Παρέστησαν οι Αρχές του Νησιού και πλήθος ευσεβούς λαού.
Το πρωί τελέσθηκε Αρχιερατική Θεία Λειτουργία Ιερουργούντος του Σεβασμιωτάτου Ποιμενάρχου μας ο οποίος ομίλησε και μεταξύ άλλων τόνισε: «Σε Εκείνη ας προστρέχουμε, Σε Εκείνη ας καταφεύγουμε, Σε Εκείνη ας ελπίζουμε Η Παναγία μας ζει αλλά και ζωοποιεί και θεραπεύει τις ψυχές όσων ζητούν με ταπείνωση τη Χάρη Της».

 Η Ιερά Μονή Μεγάλης Παναγίας ιδρύθηκε το 1586. Η συμβολή της στους Εθνικούς αγώνες του Νησιού και στην καλλιέργεια των Γραμμάτων και της Ψαλτικής τέχνης υπήρξε σημαντική. Σήμερα με την από δεκαετίας παρουσία της νέας Αδελφότητας υπό τον Ηγούμενο Αρχιμανδρίτη   π. Χρυσόστομο ανακαινίζεται και ακτινοβολεί με το πνευματικό και Ιεραποστολικό της έργο.