Δευτέρα 1 Σεπτεμβρίου 2014

Η ορκωμοσία του νεοεκλεγέντος Δημάρχου του διευρυμένου καλλικρατικού Δήμου Σάμου κ. Μιχάλη Αγγελόπουλου



    Το απόγευμα της Κυριακής  31 Αυγούστου 2014 ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Σάμου Ικαρίας και Κορσεών κ.κ Ευσέβιος ετέλεσε την προβλεπομένη ακολουθία και στη συνέχεια την ορκωμοσία του νεοεκλεγέντος Δημάρχου του διευρυμένου καλλικρατικού Δήμου Σάμου κ. Μιχάλη Αγγελόπουλου, καθώς και των Δημοτικών Συμβούλων και των Συμβούλων των Δημοτικών και Τοπικών Κοινοτήτων, στην κατάμεστη αίθουσα υποδοχής και συνεδριάσεων του πρώην ηγεμονικού κτιρίου και  διοικήσεως της πόλης της Σάμου και σήμερα ολόκληρου του νησιού της Σάμου.  Μετά την ακολουθία, ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Σάμου Ικαρίας και Κορσεων κ.κ Ευσέβιος συνεχάρη εγκαρδίως τόσο τον επανεκλεγέντα Δήμαρχο Σαμου όσο και τους Δημοτικούς Συμβούλους, παλαιούς και νέους.
    Κατά την προσλαλιά του ο Σεβασμιώτατος αναφέρθηκε στην ενοποιό δύναμη και παρουσία της Εκκλησίας η οποία ως φιλόστοργη μητέρα αγκαλιάζει όλα τα παιδιά της, αγαπά, προσεύχεται, ενισχύει, και ενδυναμώνει, ενώ ευχήθηκε φώτιση, δύναμη και αποτελεσματικότητα στο έργο που αναλαμβάνουν σε δύσκολες εποχές.
   Τέλος ο Σεβασμιότατος χάρισε την Αγία γραφή στον νέο δήμαρχο Σάμου και τους προσεκάλεσε όλους να εργασθούν κατά την νέα πενταετία με ζήλο και διάθεση προσφοράς και δικαιοσύνης για την διακονία του λαού της περιοχής, σε πνεύμα ενότητος, ομοψυχίας και συνεργατικότητος.
  Ο Δήμαρχος Σάμου κ. Μιχάλης Αγγελόπουλος ευχαρίστησε θερμώς τον Σεβασμιώτατο και εζήτησε την ευχή και την συμπαράστασή του στην προσπάθεια που αναλαμβάνει μαζί με όλο το Δημοτικό Συμβούλιο, για την πρόοδο και ευημερία του Δήμου της Σάμου και εν συνεχεία πήγε να υπογράψει πρώτος το πρωτόκολλο ορκωμοσίας και παραλαβής διοίκησης του Δήμου Σάμου και κατόπιν να ακολουθήσουν οι υπόλοιποι σύμβουλοι του δημοτικού συμβουλίου  και των Συμβούλων των Δημοτικών και Τοπικών Κοινοτήτων.